ВОДОПІДГОТОВКА КОТЕЛЕНЬ - ОБОВ'ЯЗКОВИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС

2023-02-21

    На восьми котельнях із тринадцяти, які перейшли у відання КП «Вінницяоблтеплоенерго» у 2022 році, встановлено нові автоматичні системи пом'якшення води з каіонітом.

    Однією з умов безпечної, безаварійної та економічної роботи на підприємстві є ефективна робота обладнання хімводоочищення (ХВО), що забезпечує підготовку водопровідної води, яка використовується в системі теплопостачання.

    Належна підготовка води запобігає відкладенню накипу в поверхнях нагріву котлів, що своєю чергою сприяє економному та раціональному використанню палива. На більшості котелень обладнано установки механічної фільтрації, що дозволяють знизити жорсткість теплоносія і насоси з дозаторами, що змінюють хімічний склад рідини.

    Безаварійність на підприємстві також залежить від якості проведення ремонтних робіт під час підготовки до опалювального періоду.

    Останніми роками внаслідок якісної та своєчасної підготовки теплового господарства значно зменшились витоки з трубопроводів систем теплопостачання, що позитивно вплинуло й на роботу систем ХВО.

    Зменшення витоків дає змогу зменшити кількість регенерацій фільтрів ХВО, що своєю чергою веде до зменшення витратних матеріалів та економії води.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»