«ВІННИЦЯОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» ПРОДОВЖУЄ ПРИЙМАТИ НА БАЛАНС КОТЕЛЬНІ ОСВІТНІХ ТА МЕДИЧНИХ УСТАНОВ ОБЛАСТІ

2022-06-13

    На КП «Вінницяоблтеплоенерго» триває процес оформлення документів щодо прийняття на баланс 22 котелень відповідно до рішення сесії облради. Гендиректор підприємства Андрій Ковальов разом із керівниками структурних підрозділів провели консультативну зустріч із директором Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА Олександром Мельником та головним бухгалтером Оленою Назаренко.

    Обговорювали фінансово-економічні проблеми, які виникли при передачі котелень окремих освітніх закладів, які перебувають у віданні Департаменту. Зокрема, за попередніми розрахунками, які було зроблено управлінням освіти і науки, перевитрати обласного бюджету в разі переведення об’єктів теплогенарації в експлуатацію «Вінницяоблтеплоенерго» складатиме 34 млн грн. Насправді ж, як засвідчили розрахунки фахівців підприємства, і в цьому переконалися й погодилися під час конструктивної розмови представники Департаменту гумполітики, перевитрат з бюджету не буде. Навпаки, економія коштів складатиме близько 500 тис. грн.

    До кінця 2021 р. із 13 котелень на баланс підприємства буде передано шість: Брацлавської спеціалізованої школи, КЗ «Тульчинська ЗОШ-ліцей», КЗ «Тиврівський науковий ліцей», КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж ім. М.Грушевського», Піщанської ЗОШ-інтернат, КЗ «Котюжанська спецшкола».

    Решту котелень, які обслуговують 7 загальноосвітніх шкіл, «Вінницяоблтеплоенерго» прийме у використання з нового календарного року. Головна причина – відсутність у Департаменті гуманітарної політики додаткового фінансового навантаження за статтею витрат «Теплопостачання».

    Отже, зважаючи на об’єктивні обставини, учасниками засідання прийнято колегіальне рішення про відтермінування цього процесу до січня 2023 р. Як казав Сократ: «У дискусії народжується істина».

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»