CВОЄЧАСНА ОПЛАТА ЗА ОТРИМАНІ ПОСЛУГИ – ЗАПОРУКА СТАБІЛЬНОЇ РОБОТИ ПІДПРИЄМСТВА ТА ЗАТИШКУ В ОСЕЛЯХ

2023-05-31

    «Вінницяоблтеплоенерго» уже не раз наголошувало, що своєчасність розрахунків споживачів за отримані послуги – це запорука його стабільного функціонування.

    Та, на жаль, далеко не всі споживачі послуг своєчасно оплачують рахунки підприємства. Ми усвідомлюємо, що через війну та скрутні життєві обставини окремі споживачі не мають змоги своєчасно здійснювати такі платежі. Але потрібно розуміти, що саме своєчасна оплата за надані послуги в умовах сьогодення є запорукою того, що підприємство може розраховуватись за електричну енергію, природний газ та воду, а також вчасно підготувати теплове господарство до роботи у новому опалювальному періоді.

    Станом на 31 травня 2023 року загальна заборгованість клієнтів «Вінницяоблтеплоенерго» становить майже 25 мільйонів гривень. Зокрема:

    бюджетні установи: 14,3 млн грн

    населення: 6,054 млн грн

    інші споживачі: 3,9 млн грн

    До речі, 6 травня 2023 року набрав чинності закон № 3048-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану», який повертає автоматичне блокування банківських рахунків боржників.

    Попри це, боржники все ще матимуть доступ до певної частини своїх коштів з арештованих рахунків – суми, що не перевищують двох мінімальних зарплат (на сьогодні це 13,4 тисячі гривень) на місяць.

    До травня цього року фізичним особам дозволялось витрачати гроші з раніше арештованих за борги рахунків, якщо сума стягнення за виконавчими документами не перевищувала 100 тис. грн.

    Відомості про боржника одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження вносяться державним виконавцем до Єдиного реєстру боржників.

    Що стосується доступу боржників до матеріалів виконавчого провадження, то наразі останні, як і раніше, мають вільний доступ до Єдиного реєстру боржників, а також по номеру виконавчого провадження та ідентифікатору доступу можуть увійти до Автоматичної системи виконавчих проваджень (АСВП).

    «Вінницяоблтеплоенерго» вкотре звертається до споживачів з проханням своєчасно оплачувати рахунки за спожиті послуги і не накопичувати борги.

    #З_нами_тепліше

    #З_добром_любовю_і_теплом

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»