Друзі! Україна зустрічає Великдень в умовах війни.

2022-04-24

    Мільйони українців святкуватимуть не вдома, не в родинному колі, а в чужому краї. Через бойові дії до багатьох могил предків ніхто цього разу не прийде й не покладе пасочки та крашанки, не прочитає молитви.

    Однак, Великдень завжди дає надію і віру, об’єднує весь народ в єдину велику родину. В родину, яку нікому не знищити і не подолати.

    За давньою традицією, навіть там, де ворог знищив усе на своєму шляху, ми підемо до храмів, посвятимо паски. Зберемося сім’ями у наших домівках, покличемо сусідів, які залишилися без даху над головою. Пом’янемо полеглих мирних жителів та наших захисників. Помолимося за здоров’я Воїнів Світла, які, на жаль, зустрінуть Великдень у окопах і бліндажах. Я вірю – їхні янголи-охоронці будуть з ними.

    Подякуємо Господові і попросимо у Нього сили, віри і стійкості. Попросимо Божої допомоги у боротьбі зі злом рашизму. Вірю, що Бог завжди з тими, хто захищає Добро, хто захищає рідну землю.

    Знаю – Україна обов’язково переможе. З Божою допомогою!

    Вітаю всіх вінничан, українців, які вимушено проживають у нашому регіоні, друзів, волонтерів, особливо воїнів ЗСУ, які зараз на передовій, з великим і світлим святом Воскресіння Христового!

    Хай воскреслий Ісус дарує нам мирне небо над Соборною Україною!

    З вірою у Бога – до Перемоги!

    Христос Воскрес!

    Воістину Воскрес!

З повагою Андрій КОВАЛЬОВ