НА ПІДПРИЄМСТВІ ВДРУГЕ ПРОВЕЛИ СПЕЦІАЛЬНЕ НАВЧАННЯ І ПЕРЕВІРКУ ЗНАНЬ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

2022-06-28

    Однією зі складових ефективної роботи нашого підприємства є профілактика виробничого травматизму, належна підготовка, підвищення кваліфікації працівників різних відділів та служб, – вважає генеральний директор КП «Вінницяоблтеплоенерго» Андрій Ковальов. – Адже в більшості нещасних випадків, які загалом трапляються під час експлуатації теплових мереж і установок простежується так званий «людський фактор» та організаційні причини, серед яких на першому місці перебувають порушення вимог нормативно-правових документів з охорони праці. Наші працівники обізнані й дотримуються всіх правил.

    27 червня на підприємстві відбулося чергове щорічне спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці слюсарів із ремонту устаткування теплових мереж, малярів, мулярів, зварювальників служби оперативно-технічного забезпечення. Заняття із використанням мультимедійного супроводу та відеоматеріалів проводили директор з виробництва та енергоефективності Олег Розборський, начальник СОТЗ Сергій Кирнасюк, начальник лабораторії з охорони праці Ірина Яремчук, провідний інженер з охорони праці Наталія Затайдух.

    Присутні слухали про шкідливі та небезпечні виробничі фактори при виконанні робіт, вимоги до працівників, які допускаються до роботи, про нещасні випадки та професійні захворювання, електро- та пожежну безпеку, надання першої домедичної допомоги та ін.

    Крім того, відбулося тренування із практичного застосування пожежних рукавів, зокрема, набуття навичок із розмотування, гасіння вогню, змотування, просушування, зберігання. Ознайомившись із конструктивними особливостями основних типів вогнегасників та принципами їхньої дії, присутні гасили імпровізовану пожежу. За підсумками навчання, програму якого розроблено фахівцями підприємства, екзаменаційною комісією було здійснено перевірку рівня засвоєння знань. Екзамен всі склали.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»