НАРАДА В ОБЛАСНІЙ РАДІ З ПИТАНЬ ПЕРЕДАЧІ 22 КОТЕЛЕНЬ

2022-03-31

   Проблему із передачі на баланс КП «Вінницяоблтеплоенерго» згідно з рішенням сесії облради (№ 321 від 24 грудня 2021 р.) 22-х котелень, які обслуговують заклади бюджетної сфери області, обговорили сьогодні на розширеній нараді голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового за участю першого заступника голови облради Володимира Кістіона, заступника голови облради Ігоря Івасюка, начальника управління з питань майнових та орендних відносин, будівництва, інфраструктури, ЖКГ облради Василя Броварника, начальника управління спільної комунальної власності територіальних громад Сергія Кушніра, генерального директора КП «Вінницяоблтеплоенерго» Андрія Ковальова, директора з виробництва та енергоефективності Олега Розборського, головного економіста Ірини Грубар.

   На засіданні наголошувалося, що прийняття нових котелень дасть змогу «Вінницяоблтеплоенерго» зменшити загальні виробничі та адміністративні витрати на одиницю теплової енергії, здешевить їх і в загальному рахунку принесе обласному бюджету економію у розмірі 2,3 млн грн.

   Економістами було проаналізовано витрати, які несуть освітні та медичні установи під час самостійного виробництва теплової енергії на 1 м2 опалювальної площі у порівнянні з вартістю тепла на 1 м2, що виробляється підприємством. Підрахунки засвідчують, що при самостійному забезпеченні опалювального процесу витрати складають 32 грн 40 коп. / 1 м2, а по комунальному підприємству цей показник на рівні 22 грн 81 коп. Отже, економія для обласного бюджету складатиме близько 833 тис. грн.

   Крім того, «Вінницяоблтеплоенерго» – спеціалізоване підприємство, яке якісно займається генерацією теплової енергії, а відтак має можливості ефективно використовувати усі об’єкти й обладнання. Працівники мають високий фаховий рівень, що дає змогу утримувати основні засоби, які є комунальною власністю, в належному стані.

   Учасниками наради прийнято рішення, що ті освітні та медичні заклади, які отримують теплову енергію із зазначених у рішенні облради 22-х котелень, мають підготувати відповідні акти прийому-передачі їх на баланс КП «Вінницяоблтеплоенерго» у найкоротші терміни.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»