«ВІННИЦЯОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» РОЗПОЧАЛО СПІВПРАЦЮ ІЗ ТЕХНІЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ

2022-02-17

   Із метою зменшення фінансового навантаження на побутових та бюджетних споживачів при оплаті за опалення та гаряче водопостачання на КП «Вінницяоблтеплоенерго» розробляють процедуру впровадження двоставкового тарифу.

   За словами генерального директора Андрія Ковальова, це дасть можливість зменшити розмір платежів під час опалювального періоду і частину їх сплачувати у міжопалювальний період. Крім того, підприємство зможе отримувати обігові кошти влітку, які буде використовувати на проведення ремонтних робіт та підготовку до нового опалювального сезону.

   Аби якісно й точно провести розрахунки умовно-постійної частини двоставкового тарифу, в разі неможливості визначення теплового навантаження за технічних умов (згідно з Постановою КМУ), його можна підтвердити результатами незалежного енергетичного аудиту. У зв’язку з цим, керівництво «Вінницяоблтеплоенерго» звернулося до науковців із Вінницького національного технічного університету з проханням зробити аудит споруд споживачів і визначити фактичне приєднане навантаження.

   На консультативній зустрічі 16 лютого, на яку був запрошений декан факультету будівництва теплоенергетики та газопостачання ВНТУ Іван Меть, досягли домовленості про співпрацю, зокрема, було визначено об’єми робіт та коло відповідальних осіб з обох сторін, які візьмуться за реалізацію цього серйозного проєкту.

   Крім того, у перспективі заплановано підписання меморандуму між «Вінницяоблтеплоенерго» та ВНТУ, яким буде передбачено наявність умов для проведення на базі підприємства наукових досліджень, в т.ч. виконання дипломних проєктів, практичних та лабораторних занять, а також виробничої та переддипломної практики.

   Важливим аспектом на сьогодні є запровадження у ВНЗ дуальної форми здобуття професійної освіти. Відтак, студенти ВНТУ для набуття фахових компетентностей і відповідної кваліфікації зможуть поєднувати теоретичну підготовку у своєму закладі з навчанням на робочих місцях на «Вінницяоблтеплоенерго».

   – Нам потрібні кваліфіковані кадри різних спеціалізацій – від водія до ІТ-спеціаліста, – наголосив Андрій Ковальов. – Адже, наше підприємство йде в ногу з часом, використовує нове обладнання для виробництва й постачання теплової енергії, впроваджує сучасні технології енергозбереження, автоматизовані системи обліку тощо. Із задоволенням приймемо до нашого колективу молодих, ініціативних і професійних працівників.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»