ЗМЕНШУЄМО ТЕПЛОВТРАТИ В ПРИМІЩЕННЯХ

2022-08-10

    Опалювальний сезон 2022-2023 рр. в умовах повномасштабної військової агресії з боку росії не обіцяє бути легким. Тож крім якісної підготовки до опалювального періоду котельних та теплових мереж теплопостачальником, подбати про тепло в оселях, установах та закладах варто й безпосередньо самим вінничанам.

    Йдеться про елементарні правила мінімізації тепловтрат, аби з настанням холодів кожен був у теплій оселі. Пам’ятаймо, що сани готують влітку.

    Подбайте, щоб вікна і підвіконня не пропускали тепло.

    Увагу варто також приділити вхідним дверям, адже їхнє ущільнення з часом зношується і відповідно потрапляє холодне повітря.

   Зверніть увагу у квартирах на балкон та лоджію. Перевірте та закрийте щілини, аби зменшити можливі тепловтрати.

    Дайте дорогу теплу! Різноманітні меблі, довгі цупкі штори чи жалюзі, розташовані перед радіаторами можуть поглинати близько 20 % тепла, тож краще звільніть місце перед батареями.

    А от короткі жалюзі або штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло.

    Зауважте, що радіатори часто встановлюють під вікном, близько до зовнішньої стіни, через що та гріється. Запобігти таким нераціональним тепловтратам можна обклеївши стіну за батареєю тепловідбивним екраном/ фольгою тощо, тоді тепло йтиме в приміщення.

    Обов’язково ретельно очищайте радіатори від пилу. До речі, багаторічні шари фарби на чавуні також зменшують тепловіддачу. Поширюйте поради серед знайомих

    Сподіваємося, що зима в Україні буде мирною.

    Віримо в наші хоробрі ЗСУ, очікуємо якнайшвидшої Перемоги над ворогом та тримаємо свій комунальний фронт

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»