7 МЛН ГРН ДЛЯ КОРИГУВАННЯ РІЗНИЦІ У ВАРТОСТІ ПРИРОДНОГО ГАЗУ

2022-01-04

На черговій сесії Вінницької обласної Ради внесено зміни та доповнення до Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у Вінницькій області на 2017-2022 рр., запропоновані КП «Вінницяоблтеплоенерго».

За словами генерального директора комунального підприємства Андрія Ковальова, зміни стосуються виділення за рахунок зазначеної Програми коштів на відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію для побутових споживачів, що залишилися на рівні минулого опалювального сезону, коли вартість природного газу складала 4111,16 грн без ПДВ з урахуванням транспортування та розподілу. Насправді фактична пільгова ціна природного газу для населення нині перебуває на рівні 7999 грн 91 коп. без ПДВ, що майже у 2 рази більше.

Врахувавши обґрунтовані фінансово-економічні розрахунки, надані фахівцями підприємства, депутати проголосували за виділення з обласного бюджету 7 млн грн для коригування різниці у вартості природного газу. Ці кошти вкрай необхідні КП «Вінницяоблтеплоенерго», адже будуть спрямовані за призначенням – на модернізацію, реконструкцію, ремонт теплових мереж, пунктів та котелень.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»