ВСТАНОВИЛИ НОВИЙ КОТЕЛ У ПОГРЕБИЩІ

2022-09-26

    Холодні ночі вже заглядають у вікна, а це означає, що вже пора виводити на фінішну пряму всі роботи з підготовки до нового опалювального сезону.

    КП «Вінницяоблтеплоенерго» інтенсифікувало роботи з реконструкції котелень та облаштування котлів на альтернативних видах палива, зокрема – деревині. Це дозволить зменшити обсяги використання газу, з постачанням якого цього опалювального сезону можуть бути проблеми. Перевага твердого палива над газом – нижча ціна та екологічність, зокрема, дерево під час горіння виділяє менше вуглекислого газу, ніж поглинає в процесі свого життя. 

    На фінішній прямій нині роботи з капітального ремонту котельні, яка обслуговує КП «Погребищенська центральна районна лікарня». Завдяки професійності й старанності працівників підприємства, згідно з графіком, було проведено демонтаж застарілого газового обладнання, здійснено поточний ремонт приміщення, забетоновано площадку під новий альтернативний котел, який працюватиме на дровах. Наразі триває монтаж агрегату й інших енергетичних пристроїв.

    Як зауважує генеральний директор Андрій Ковальов, проблеми з опалювальним сезоном 2022-2023 рр. можуть виникнути різноманітні, бо триває війна. Відтак можливі пошкодження теплопунктів, відсутність холодного водопостачання, відсутність електрики. Ситуацію із вимкненнями електроенергії зможе вирішити спеціальний генератор. Сподіваємося, що у придбанні його допоможе обласна влада. Якщо з цим проблем не буде, тоді опалювальний сезон розпочнеться вчасно і пройде успішно.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»