АЛЬТЕРНАТИВНЕ ПАЛИВО: ЕКОНОМІЯ ЕНЕРГОНОСІЇВ ТА ЯКІСНІ ПОСЛУГИ

2023-01-29

    У цьому опалювальному сезоні КП «Вінницяоблтеплоенерго» продовжує процес інтеграції альтернативних технологій, чим здешевлює собівартість послуг – 48 котелень із 67 дооснащені котлами, що працюють на твердому паливі.

    – Альтернативна енергетика є перспективним напрямом, а економія у цьому питанні є важливим чинником, – зазначає генеральний директор Андрій Ковальов. – Котли, які можуть працювати на дровах, щепі, пелетах та інших місцевих видах палива, суттєво економлять кошти, які раніше йшли на оплату за газ.

    Вироблення теплової енергії за рахунок використання альтернативних джерел безпосередньо впливає на зменшення тарифів для споживачів. Окрім того, вдається економити енергоносії, а саме – газ, дбати про навколишнє довкілля, зменшуючи викиди в атмосферу та загалом покращувати якість послуг.

    У тісній співпраці з терорганом Держагентства лісових ресурсів та «Віноблагроліс» щоденно і безперервно здійснюється постачання паливної деревини, створюється запас сировини, що дасть змогу виробляти теплову енергію упродовж усього сезону.

    У 2023 р. одним з основних завдань для підприємства є продовження роботи з модернізації обладнання котелень, підвищення енергоефективності та вихід на сталий рівень прибутковості.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»