ДИСПЕТЧЕРИЗАЦІЯ НА КОТЕЛЬНЯХ У ТУЛЬЧИНІ

2023-01-23

    На КП «Вінницяоблтеплоенерго» навіть в умовах воєнного часу впроваджують новітні енергоефективні технології. В цьому опалювальному сезоні задля надійної та безпечної експлуатації котелень, налагодження єдиного комплексу контролю та управління технологічними процесами на окремих об’єктах обладнано систему диспетчеризації. Вона дозволяє здійснювати контроль у режимі реального часу силами мінімального штату працівників.

    Ефективно функціонує така система на чотирьох котельнях у м. Тульчині. Раніше їхню діяльність забезпечували 16 робітників, а зараз – тільки 4. Останні нині мають у руках планшети, на які онлайн надходить інформація про режим роботи теплогенеруючого обладнання, температурні, гідравлічні показники, можливість аварійної, пожежної загрози. Отримавши сигнал про певні несправності, оператор досить швидко може відреагувати і усунути проблему власними силами, або викликати ремонтну бригаду. Паралельно із оператором на місці, аутентична інформація надходить і до центральної диспетчерської у м. Вінниці.

    Запровадження диспетчеризації лиш на 4 об’єктах в м. Тульчині дещо здешевило вартість гігаколорії по підприємству загалом. Не важко вирахувати й економічний ефект. Якщо платити зарплату 16-тьом (з розрахунку 150 тис. на людину за опалювальний період), то сума складе 2 млн 400 тис. грн і, відповідно, якщо 4-ьом особам – 600 тис. грн. Цифри говорять самі за себе – економія для бюджету очевидна.

    Загальна вартість робіт у м. Тульчині з урахуванням проектної документації, постачання обладнання та його монтажу склала майже 400 тис грн. Термін окупності буде мінімальний – 4 місяці.

    За цією ж схемою підприємство рухається в місті Бар, де вже закуплено відповідне устаткування на 3 котельні. Тож далі буде…

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»