Є ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ – Є ТЕПЛО. У ЧОМУ ЗВ'ЯЗОК?

2022-12-14

    Споживачів останнім часом цікавить, чому в період відключень світла холодні батареї?

    Відповідь проста і складна водночас. Насамперед для штатної роботи котелень наявність світла, точно так само як газу, дров і води, є обов’язковою умовою. Ми добре знаємо, хто винен у відсутності електроенергії, і єдине, що можемо зараз зробити – знайти шляхи вирішення проблеми і працювати з максимальною самовіддачею. Це й роблять робітники підприємства 24/7.

    – Наразі всі котельні КП «Вінницяоблтеплоенерго» включено до графіку планового відключення електропостачання, – зауважує гендиректор Андрій Ковальов. – Але кількох годин, коли є світло, не завжди достатньо, щоб всі об’єкти підприємства запрацювали на повну потужність, а теплоносій дістався до кожного помешкання.

    Зрозуміло, що і для запуску котелень потрібен час, і для транспортування теплоносія потрібен час. Загалом, все це складний технологічний процес. Котельні є різної потужності, різних років будівництва, є модернізовані, є немодернізовані, кожна має свої нюанси.

    На багатьох об’єктах нині виручають генератори, але їх ще є недостатня кількість.

    Очільник підприємства також наголошує, що вінничанам варто бути готовими до найгірших сценаріїв, адже попереду більше 3-х місяців опалювального сезону, і ворог буде цим користуватися, залякувати українців блекаутом та морозами. У свою чергу, будемо робити все можливе й неможливе, щоб не дати замерзнути землякам! Темрява не злякає! Вистоїмо!

    Переможемо холод – здолаємо ворога!

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»