Є ПОТРЕБА: 15 МЛН ГРН НА ЗАКУПІВЛЮ ДРОВ

2023-05-09

    Досить важливий фактор у діяльності КП «Вінницяоблтеплоенерго» – попередня заготівля промислової деревини для нового опалювального сезону. Тож, незважаючи на всі труднощі воєнного часу, робітники продовжують здійснювати необхідний запас сировини.

    Гендиректор підприємства Андрій Ковальов звернувся до обласної військової адміністрації з проханням розглянути можливість надання 15 млн грн поворотної фінансової допомоги на закупівлю дров. І це дуже правильне рішення, адже теплотворна здатність дров надто залежить від ступеня їх вогкості. Оптимальна вологість дров для опалення повинна становити не більше 20%. Наприклад, коли вологість деревини, яку отримуємо взимку одразу з лісового господарства, становить 50%, то її теплотворність знизиться на 9%. Якщо зробити заготівлю у весняно-літню пору, то завдяки природньому або штучному висушуванню теплотворна здатність дров підвищиться вдвічі і більше. Це, зокрема, дасть змогу економити гроші підприємства.

    Якщо говорити про 15 млн грн, які будуть спрямовані на ці заходи, то згодом вдасться не тільки повернути їх в повному обсязі, а й заощадити при цьому 1,5 млн грн бюджетних коштів.

    #З_нами_тепліше

    #З_добром_любовю_і_тепло

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»