КП «ВІННИЦЯОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» РЕТЕЛЬНО Й ВІДПОВІДАЛЬНО ГОТУЄТЬСЯ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

2023-08-02

    Вінниця готується до наступного осінньо-зимового періоду. Міський голова Сергій Моргунов провів чергове засідання Оперативного штабу з підготовки до наступного опалювального періоду.

    Йшлося передусім про хід виконання запланованих ремонтних робіт усіх підприємств критичної інфраструктури, а також обговорювали безпекові питання, які необхідно враховувати, готуючи господарства до роботи взимку.

    Однією з основних тем обговорення було питання безпеки, оскільки існує ймовірність, що ворог відновить терористичні обстріли критичної інфраструктури України.

    Генеральний директор КП «Вінницяоблтеплоенерго» Андрій Ковальов зазначив, що підготовка теплового господарства у Вінниці йде у плановому порядку. Наразі готовність підприємства складає близько 70%. Зокрема, на 50,0% виконано ремонт котелень (8 із 16), на 72,9% здійснено поточний ремонт котлів (43 із 59), на 42,9% – ремонт ЦТП, на 46,2% – ремонт ТК, гідравлічні випробування проведено в обсязі 92,4%, на рівні 22,2% перебуває заготівля пального, 58,5% – заготівля дров і на 100% – заготівля тріски.

    З метою участі підприємства в грантових програмах планується виконати корегування діючої схеми розвитку системи теплопостачання м.Вінниця з урахуванням підприємства КП «Вінницяоблтеплоенерго».

    Департаментом капітального будівництва Вінницької міської ради виконано вимоги технічних умов №546/08 від 31.05.2018 р. на приєднання до системи централізованого теплопостачання будівлі Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології з загальним приєднаним тепловим навантаженням – 1,586 Гкал/год (1,84 МВт).

    Так, в результаті реконструкції диспансерно-поліклінічного відділення Вінницького обласного онкологічного диспансеру, завершення будівництва Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології та приєднання до теплових мереж КП «Вінницяоблтеплоенерго» Українського державного науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів передбачається збільшення теплового навантаження на 3,44 Гкал/год (4,0 МВт).

    Передача котельні Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології в оренду КП «Вінницяоблтеплоенерго» дозволить: задіяти теплогенеруюче обладнання в роботу, в повному обсязі задовольнити технологічні потреби споживачів, що приєднуються до теплових мереж підприємства, розташованих на території «Медмістечка», використовувати за призначенням теплогенеруюче обладнання, своєчасно та в повному обсязі проводити регламентні роботи.

    Підприємство, починаючи з 2022 року, неодноразово зверталось за допомогою в наданні обладнання та матеріалів до міжнародних донорських організацій. Подано заявку на фінансування проектів за рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

    Загалом, враховуючи різні виклики війни та кризові ситуації, вже сьогодні колектив об’єднує зусилля, ретельно й відповідально готується до нового опалювального періоду.

    #З_нами_тепліше

    #З_добром_любовю_і_теплом

   

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»