НЕВАКЦИНОВАНИХ ВІДСТОРОНЮЄМО ВІД ВИКОНАННЯ ОБОВ’ЯЗКІВ

2022-02-01

   31 січня 2022 р. набув чинності наказ МОЗ України про розширення переліку професій, працівники яких для подальшого виконання своїх обов’язків мають бути щеплені від COVID-19. Серед інших, до нього включили і комунальні установи, підприємства та організації.

   Знаючи про вимоги наказу Міністерства охорони здоров’я щодо відсторонення невакцинованих працівників від виконання обов’язків, на підприємстві заздалегідь було здійснено усі можливі заходи для інформування та вакцинації персоналу, які б не суперечили чинному законодавству і не мали ознак порушення конституційних прав та свобод громадян.

   На сьогодні понад 90 % співробітників мають щеплення від COVID-19, що дозволяє їм і надалі виконувати свої посадові обов’язки. Решта працівників, відповідно до наказу МОЗ, відсьогодні отримали офіційні попередження про відсторонення від виконання своїх обов’язків. Це болючий, але вимушений крок. «Вінницяоблтеплоенерго» цінує життя та здоров’я своїх робітників, вживає усіх заходів для безпеки, охорони праці й системно рухається в напрямку їх підвищення.

   Водночас, попри необхідність відсторонення окремих працівників від виконання своїх посадових обов’язків, підприємство здатне і надалі у повному обсязі безперебійно забезпечувати своїх споживачів якісними послугами, у визначені терміни усуватиме аварійні пошкодження обладнання і мереж. Змінено графіки роботи оперативного персоналу та перерозподілено обов’язки.

   Відомо, що у теплоенергетиці існує дефіцит професійних робітників. Відтак, є сподівання на пом’якшення урядових санкцій з огляду на високий попит на кваліфікований персонал в енергетичній галузі.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»