НОТАТКИ ІЗ ЗАСІДАННЯ ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ З ПІДГОТОВКИ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ ПРИ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ

2023-06-15
Генеральний директор КП «Вінницяоблтеплоенерго» взяв участь у засіданні Оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону при міському голові. Обговорили питання забезпечення стабільного проходження осінньо-зимового періоду в умовах війни, опираючись на торішній досвід.

    Зрозуміло, що на підприємствах, які забезпечують споживачів теплом і гарячою водою, у міжсезоння нічого нового й оригінального не вигадаєш, окрім як приведення до ладу усього господарства: ремонт котелень, технічне обслуговування котлів, заміна зношених мереж, проведення гідравлічних випробувань, заготівля деревини і тп.

    Однак, як зазначив Андрій Ковальов у своєму виступі, колектив підприємства має й більш амбітну мету – для досягнення енергоефективності плануємо здійснювати стовідсотковий облік за всіма лічильниками (вода, газ, електроенергія, тепло), створити програмний продукт для дистанційної передачі даних і контролю за всіма виробничими процесами.

    Без сучасних технологій, як кажуть, «і не туди, і не сюди», тож намагаємося йти в ногу з часом: вже зараз широко використовуємо новітнє обладнання європейських брендів. Зокрема, торік перевірили на практиці ефективність теплових насосів.

    Упродовж літніх місяців буде зроблено поточний ремонт 58 котлів, 96 одиниць насосного обладнання, 160 одиниць засобів вимірювальної техніки, капітальний ремонт 2 котлів та реконструкцію котельні по вул. Пирогова, 127 у Вінниці. Підприємство вже сформувало запас 3,6 тисячі м3 дров. У перспективі – ще 6,15 тисячі м3 дров та 7 тонн паливних гранул.

    КП «Вінницяоблтеплоенерго», завдяки допомозі міської ради та обласної військової адміністрації у межах ВМТГ на 100% забезпечене альтернативними джерелами живлення.

    Дякуємо очільнику міста Сергію Моргунову за розуміння проблематики підприємства і постійну підтримку. Рухаємося далі великою командою, бо чим краще підготуємось до зими, тим легше буде протистояти викликам. Все буде Україна!

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»