РЯТУВАЛЬНИКИ ПРОВЕЛИ ПОЖЕЖНО-ТАКТИЧНЕ НАВЧАННЯ

2023-10-11

    Співробітники ГУ ДСНС України у Вінницькій області провели пожежно-тактичне навчання та інструктаж щодо користування первинними засобами пожежогасіння для працівників КП «Вінницяоблтеплоенерго». Рятувальники відпрацювали навички із ліквідації вогню на об’єктах із підвищеним рівнем небезпеки та вміння працювати в екстремальних умовах.

   – Проводити регулярно такі заходи нас зобов’язують реалії воєнного часу, – стверджує Андрій Ковальов, генеральний директор КП «Вінницяоблтеплоенерго». – Попереду новий опалювальний сезон, маємо готуватися до будь-яких ситуацій, адже ворог постійно обстрілює об’єкти критичної інфраструктури.

    – Подібні навчання з персоналом КП «Вінницяоблтеплоенерго» організовуємо постійно і щоразу моделюємо різні сценарії, – розповідає фахівець з пожежної безпеки та цивільного захисту підприємства Олександр Парубок. – Цього разу захід передбачав проведення евакуації працівників із умовно палаючого приміщення та ліквідацію займання фахівцями ДСНС.

   До навчання було залучено одну одиницю спецтехніки та шість осіб особового складу. Усе відбувалося в умовах, наближених до реальних: виникнення пожежі на території підприємства, прибуття на місце за викликом служби ДСНС, евакуація працівників, зокрема, деблокування потерпілих з верхніх поверхів будівлі. ДСНС-ники з усім успішно справилися.

    Завершальним етапом стала демонстрація пожежно-рятувальної техніки, аварійно-рятувального інструменту та екіпіровки пожежників. Рятувальники провели інструктаж щодо правильного використання вогнегасників та практично відпрацювали їх застосування.

    #З_нами_тепліше

    #З_добром_любовю_і_теплом

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»