«ВІННИЦЯОБЛТЕПЛОЕНЕРГО» РОЗРОБЛЯЄ ПРОЄКТНУ ДОКУМЕНТАЦІЮ НА ТЕХНІЧНЕ ПЕРЕОСНАЩЕННЯ СИСТЕМ ОПАЛЕННЯ

2022-06-01

   Через стрімке зростання ціни на газ і відповідно подорожчання послуг, актуальним для багатьох мешканців багатоквартирних будинків є питання про можливості відключення від централізованого теплопостачання.

    Альтернативний варіант теплопостачання – індивідуальне опалення. Він забезпечує певну економію грошових коштів і відносну незалежність від традиційної опалювальної системи. Основною перевагою індивідуального опалення є те, що мешканці самостійно регулюють рівень подачі тепла й температуру.

    Відключення від мереж централізованого опалення – це трудомісткий процес, який передбачає наявність певних процедур та документів. Одним із важливих етапів є звернення до підприємства, яке надає послуги із теплопостачання, для отримання відповідних технічних умов, які обов’язково повинні враховуватися при розробці проєктної документації на відключення від централізованого теплопостачання та фактичному виконанні робіт.

    – Досить часто громадяни зіштовхуються з проблемою недобросовісної розробки проєктної документації, яку виконують приватні фірми, її невідповідністю державним будівельним нормам і стандартам, що стає причиною повернення документів на доопрацювання та значно збільшує витрати часу на отримання бажаного результату, – зауважує генеральний директор КП «Вінницяоблтеплоенерго» Андрій Ковальов. – Тому нашим підприємством було прийнято рішення створити у складі виробничо-технічної служби проектну групу, залучити сертифікованих фахівців та надати можливість громадянам, які хочуть відключити помешкання від централізованого теплопостачання, отримати своєчасну та якісну послугу з розробки проєктної документації.

    Відпрацьовано чітку стратегію з розробки проєктів відключення від мереж, а також проводиться кваліфіковане технічне виконання робіт з від’єднання від системи опалення. Спеціалісти КП «Вінницяоблтеплоенерго» здійснюють виїзд безпосередньо на квартиру, знімають реальні показники розташування місць майбутнього відключення, порівнюють їх з даними БТІ. Далі за короткий термін видаються технічні умови, розробляється необхідна проєктна документація і надається замовникові. Після цього відбувається від’єднання від мережі, ізоляція магістральних труб, виїзд контролерів на об’єкт, перевірка виконаних робіт і вручення господареві відповідного акту.

    За рахунок комплексного підходу до реалізації процедури відключення від мереж централізованого опалення замовник заощаджує час, кошти, убезпечує себе від підвищеного нервового напруження і досить оперативно отримує бажаний результат. До речі, самовільне відключення від мереж забороняється.

    Усі, кого зацікавила інформація про послугу, можуть звернутися за адресою: м.Вінниця, вул. Вишнева, 24, або за телефоном: (0432) 65-69-46.

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»