ЯК ЗАРОБИТИ 4 МІЛЬЙОНИ ЗА ОДИН ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН?

2022-12-07

    Формулу успіху знають на КП «Вінницяоблтеплоенерго». Результати, яких вдалося досягнути, генеральний директор Андрій Ковальов з колегами презентували керівництву обласної ради.

    Усього за кілька місяців підприємством реалізовано комплексний захід із модернізації однієї з котелень у Вінниці, яка до цього часу виробляла і транспортувала теплову енергію до кількох закладів соціальної сфери за допомогою мережі надземного прокладання (майже 1000 м). Її було введено в експлуатацію ще у 1983 р., а відтак вона вичерпала свій ресурс – відбувалися постійні тепловтрати, прориви та витоки і, як наслідок, – фінансові збитки (майже 1 млн грн).

    Відтак було прийнято рішення котельню капітально відремонтувати і додатково оснастити обладнанням, що працює на альтернативних видах палива, а на інших об’єктах – окремо спорудити модульну котельню на твердому паливі, а також реконструювати систему опалення, встановивши теплові насоси. До речі, щодо останніх, то це своєрідне ноу-хау для Вінниччини.

    На втілення такого масштабного заходу освоїли близько 5 млн грн власних коштів підприємства. За підрахунками, загальний економічний ефект складе 9 млн грн, рентабельність становитиме понад 4 млн грн. Термін окупності – півроку.

    Загалом, проведення модернізації дасть змогу використовувати альтернативні види палива замість природного газу, уникнути втрат теплової енергії та зменшить фінансове навантаження на заклади соціального спрямування.

    За словами Андрія Ковальова, на підприємстві постійно проводять аналіз проблемних ситуацій по всіх котельнях, а відтак у перспективі будуть щороку технологічно оновлювати виробничу інфраструктуру.

    Далі буде…

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»