запаси альтернативних видів палива

2023-11-18

   Безперервно упродовж календарного року, зокрема й під час опалювального сезону, на КП "Вінницяоблтеплоенерго" роблять запаси альтернативних видів палива, піклуються про енергоефективність та енергозбереження.

    Станом на зараз на складах у Вінниці та області зосереджено близько 7000 куб. м колотих дров і 10000 куб. м різаного кругляка. З метою забезпечення якісної подачі палива і диверсифікації у разі відсутності газу, більшість котелень переобладнано під використання пелет – екологічно чистого біопалива, до складу якого не входять токсичні речовини.

    Ще одним видом біопалива, яке потрапляє до енергоустановок, є тріска (щепа). Вміст у ній золи – менше 3%. У процесі спалювання викид вуглекислого газу в атмосферу низький. На підприємстві постійно дбають про покращення якості отриманої сировини, яку перевіряють вологомірами.

    До речі, завдяки 15 млн грн., які КП «Вінницяоблтеплоенерго» було виділено обласною радою та обласною військовою адміністрацією, вдалося зробити значні запаси дров у міжопалювальний період, коли вологість сировини нижча, ніж взимку. Це значна економія коштів як обласного, так і бюджетів усіх рівнів. Заощаджувати ресурси – це означає дбати про свою землю. Ми це робимо.

    #З_нами_тепліше

    #З_добром_любовю_і_теплом

   

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»