Знайомство зблизька, ПЛАНОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ ВІДДІЛ: ЦИФРИ – ЦЕ ЇХНІЙ СВІТ

2022-12-16

     Фінансисти належать до тієї категорії фахівців, які вважають за краще говорити мовою цифр, графіків, формул та статистичних даних, а не вигадувати пишномовні літературні тексти. До того ж вони не припускають, а знають напевно! У цьому особливість професії – бути точними, впевненими, непохитними.

    Для працівників планово-економічного відділу КП «Вінницяоблтеплоенерго» цифри – це їхній світ, і хто, як не вони, роблять його досконалим! Вони не просто люблять гроші, але й знають стовідсотково, як ними правильно розпорядитися.

    У відділі, який очолює Ірина Грубар, окрім неї, ще троє фахівчинь, які постійно вдосконалюються, поповнюють багаж знань, адже виконують чимало важливих завдань. З-поміж основних: економічний аналіз, визначення напрямків розвитку та покращення діяльності підприємства, виконання калькуляцій, розрахунки вартості послуг, що надаються. У полі зору також уся трудова діяльність працівників – організація та облік (накази, штатні розклади), розробка та контроль виконання умов колективного договору і тп.

    Крім того, дівчата займаються прогнозуванням різних фінансових показників, розробляють та захищають фінансові плани, відповідно до законодавства подають статистичну звітність (в доповнення до бухгалтерської) щодо витрат на оплату праці, кількості працівників, отриманих підприємством доходів, їх розподілу та ін.

    Попри постійну завантаженість, робота ніколи не приносить стомливе почуття нудьги. Дівчата відповідальні й уперті: жодна цифра не загубиться і буде на своєму місці. Позитивний настрій у відділі панує завжди, навіть у найскладніший період звітів. Для підзарядки мозку в економістів завжди є під рукою шоколад, чай-кава.

    Від інших фахівців їх відрізняє те, що їм багато що відомо наперед. За це їх особливо цінують.

    На фото: працівниці планово-економічного відділу Ірина Грубар, Ольга Пономаренко, Анна Закомірна, Наталя Гуцаленко

Пресслужба КП «Вінницяоблтеплоенерго»